Ενεργειακά τζάμια

Τι είναι τα ενεργειακά κρύσταλλα;

Τα παράθυρα στις οικοδομές, είναι ο μεγαλύτερος υπεύθυνος για την απώλεια της εσωτερικής θερμοκρασίας. Αν υποθέσουμε ότι τα κουφώματα έχουν άψογη εφαρμογή, δηλαδή έχουν τις ελάχιστες δυνατές θερμικές απώλειες, τότε ο επόμενος στόχος είναι τα κρύσταλλα. Το γυαλί είναι κακός αγωγός της θερμότητας.

Για παράδειγμα, όταν η εσωτερική θερμοκρασία ενός σπιτιού είναι 20 βαθμοί κελσίου, και η εξωτερική θερμοκρασία είναι 0 βαθμοί κελσίου τότε το γυαλί (ένα απλό μονό κρύσταλλο) θα έχει 5 βαθμούς κελσίου θερμοκρασία.

Για να επιτευχθεί καλύτερη θερμομόνωση στα παράθυρα, τα τελευταία 20 χρόνια και στην Ελλάδα, τοποθετούνται ΔΙΠΛΑ ΚΡΥΣΤΑΛΛΑ (Διπλά Τζάμια) με κενό ατμοσφαιρικού αέρος. Ο αέρας στο κενό μεταξύ των δύο κρυστάλλων αποτελεί μονωτικό στοιχείο. Εξίσου θερμομονωτικά είναι και τα ΤΡΙΠΛΑ ΚΡΥΣΤΑΛΛΑ που δημιουργούν 2 κενά αέρος και προσφέρουν ακόμα καλύτερη θερμομόνωση. Σε καμία περίπτωση δεν προσφέρουν εξοικονόμηση ενέργειας.

Η μέγιστη όμως απόδοση θερμομόνωσης σε ένα διπλό θερμομονωτικό κρύσταλλο, επιτυγχάνεται με την παρουσία ενεργειακού υαλοπίνακα. Ο Ενεργειακός υαλοπίνακας είναι ένα γυαλί επιστρωμένο με διάφορα υπεροξείδια μετάλλων, και αποτελούν ένα φίλτρο θερμότητας επάνω στο γυαλί. Ο ενεργειακός υαλοπίνακας σε ένα διπλό θερμομονωτικό κρύσταλλο συνοδεύεται συνήθως από ένα κρύσταλλο διάφανο ή ένα ασφαλείας ενώ το κενό αέρος ενδιάμεσά τους αντικαθίσταται από Argon. Η θερμομόνωση γίνεται η μέγιστη δυνατή κι έτσι προσφέρουν εξοικονόμηση ενέργειας.

Σε έναν υπολογισμό θερμικής απώλειας, υπολογίζουμε διάφορους συντελεστές όπως ο συντελεστής Θερμοπερατότητας, ο συντελεστής σκίασης κλπ.

Το ενεργειακό κρύσταλλο σε σύγκριση με ένα απλό διπλό έχει μέχρι και τριπλάσια απόδοση θερμομόνωσης.

 

Η ομάδα μας

Sample image

Κεχαΐδη Νικολέττα

General Manager
Sample image

Κεχαΐδης Κωνσταντίνος

Product Manager
Sample image

Διονύσης Στρούζας

Sales Manager
Sample image

Ανδρέας Σκρέτης

Finance Consultant

Επικοινωνία

Ν.Κ. ΚΕΧΑΙΔΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗ
Διεύθυνση: Αριάδνης 4 Γαλάτσι, 11146
Τηλέφωνο: 211 22 13 705
Fax: 211 22 13 711
Κινητό: 698 19 29 321
Mail: info@kechaidi.gr

Ακολουθήστε μας

Ακολουθήστε μας στα κοινωνικά δίκτυα και μείνετε ενημερωμένοι για ότι νέο κυκλοφορεί στο χώρο του αλουμινίου.

Facebook-iconLinkedIn-iconGooglePlus-iconPinterest-icon


Powered by www.kataskeui-istoselidas.gr